OM OS

Stenbjerg Ejendomme

STENBJERG EJENDOMME

Udvikling af bevaringsværdige ejendomme og miljøer

Stenbjerg Ejendomme A/S er ejet af forretningsmanden Hans Michael Jebsen, som er bosiddende i Hong Kong.

Stenbjerg Ejendomme A/S er etableret i 2002 og har indtil 2020 haft til huse i den gamle Postmestergaard i Aabenraa. I 2020 flyttede Stenbjerg Ejendomme ind i Stenbjerghus på Sydhavn 4 i Aabenraa.

Stenbjerg Ejendomme restaurerer både små og store private- og erhvervslejemål, udvikler ny bebyggelse, fra lokalplan til bæredygtigt byggeri med implementering af rekreative samt biodiverse arealer. Med omtanke for by, mennesker og natur.

Hvorfor hedder et ejendomsselskab i Aabenraa, Stenbjerg Ejendomme?

I 1732 lå der en slibemølle, Stenbjerg Mølle, som siden hen blev til en stampemølle; hvor bønder fik formalet deres korn. Samtidig med møllebygningen fra 1836, blev opført en lille stald og et traktørsted, så både heste og bønder havde et sted at opholde sig, mens mølleren gjorde sin gerning.

Traktørstedet blev siden kaldt ”Æ Knapp” med reference til sin placering, ved foden af en stejl bakke, idet Knapp er betegnelsen for en bjergtop.

”Restaurant Knapp” er den første af en række kroer og hoteller, som Hans Michael Jebsen har erhvervet sig siden 1987. Så fra en mølle i 1732 til en landsdækkende bygningsportefølje, Stenbjerg Ejendomme.