HOTELLER OG KROER

Hotel Frederiksminde

Hotel Frederiksminde

I Præstø på Sydsjælland har Hotel Frederiksminde nok byens bedste beliggenhed. På vej gennem byen går turen ad de brostensbelagte stræder, Torvet og Klosternakken, og man fornemmer allerede her, at der er noget særligt i vente, før man når ud til Præstø Fjord og kan parkere direkte foran hotellet og blot nyde udsigten.

Hotel Frederiksminde har til huse i en hvid murstensejendom med rødt tegltag, der er opført i 1870, og som med sit karakteristiske tårn hæver sig over Frederiksminde Anlæg. Et parkområde, hvis historie kan føres helt tilbage til 1400-tallet, hvor området var klosterhave for Antonitterordenen.

Opførelsen af ejendommen begyndte i 1868, da den lokale Håndværkerforening begyndte at tegne aktier á fem rigsdaler blandt byens borgere, så huset kunne blive en realitet og fungere som samlingssted for de lokale, men også som pavillon ved særlige lejligheder. Navnet Frederiksminde blev valgt, eftersom der stod en buste af Kong Frederik VII i det omkringliggende haveanlæg.

I 1901 gennemgik pavillonen en større ombygning, og der blev opført en ny tilbygning, der gav ejendommen det udtryk og udseende, hotellet endnu har i dag. I 1926 blev husets festsal udvidet, ligesom der blev bygget en større scene, så hotellet kunne byde op mod 200 gæster indenfor til mad, drikke og fest.

I dag er gastronomien i højsædet på Hotel Frederiksminde, som flere gange har fået flotte anmeldelser og siden 2016 en stjerne i Michelinguiden. Skulle gæsterne ønske at blive natten over, råder hotellet over 19 individuelt indrettede værelser.

Hotel Frederiksminde har siden 2003 været en del af Stenbjerg Ejendomme A/S, og bygningen gennemgik i 2006 en omfattende renovering, så man allerede året efter kunne slå dørene op til en ny epoke på det traditionsrige hotel og spisested.

Læs mere på: Frederiksminde.com