HOTELLER OG KROER

Oreby Kro

Oreby Kro

Med udsigt til Sakskøbing Fjord på Lolland er Oreby Kro placeret blot et stenkast fra Oreby Havn. Den aflange hovedbygning, der huser kroen, er opført i klassiske røde mursten med hvide vinduespartier og rødt tegltag. Ifølge historien er bygningen opført i 1847, men der har været krodrift på stedet siden 1737, hvor bevillingen blev underskrevet af Kong Christian den VI.

De første 100 år fungerede Oreby Kro som almindelig kro og gæstgiveri, men fra omkring 1950 blev kroen nedlagt, hvorefter bygningen først blev omdannet til embedsbolig og sidenhen privatbolig. I 1980’erne blev kroen dog genetableret af en privat forpagter.

I dag er Oreby Kro et populært udflugtsmål kendt for sin gode mad og smukke omgivelser. Gæsterne kan vælge enten at spise indenfor i den traditionelle krostue eller nyde måltidet ude under åben himmel med udsigt til det unikke kulturlandskab, der omgiver kroen. 

Siden 2001 har Oreby Kro samt hovedgården Orebygård og Oreby Mølle, der ligger i kroens umiddelbare nærhed, været en del af Stenbjerg Ejendomme A/S. Kroen har undergået en nænsom restaurering med fokus på at bevare den oprindelige stil og atmosfære indendørs såvel som udendørs. 

Læs mere på: Orebykro.dk