HOTELLER OG KROER

Hotel Baltic

Hotel Baltic

På sydspidsen af Als i landsbyen Høruphav i Sønderjylland ligger Hotel Baltic med panoramaudsigt over vandet. Den store hvide murstensejendom med sprossevinduer og rødt tegl blev opført i 1875 af familien Willesen, der siden drev hotellet gennem fem generationer.

Allerede når besøgende træder ind på hotellet fornemmes det, at Hotel Baltic er noget særligt. Kraftige farver på væggene, draperede silkegardiner og et sort-hvid-ternet flisegulv i receptionen slår tonen an akkompagneret af et stort landskabsmaleri af August Jerndorff.

Restaurant, selskabslokaler og de 14 hotelværelser følger samme stil med et nøje kurateret udvalg af antikke møbler og tidstypisk kunst. Træder man udenfor, har man fra hotellets have udsigt over Hørup Hav, og gæster ynder at spise under åben himmel i forårs- og sommermånederne. Herfra er der udsyn ned til den lokale lystbådehavn samt over til halvøen Kegnæs. Det er Sønderjylland, når det er bedst.

Høruphav har med sine stråtækkede huse i mange år været et populært udflugtsmål –  ikke mindst på grund af Gendarmstien, der løber lige forbi Hotel Baltics hoveddør og rækker helt ned til den dansk-tyske grænse. 

Hotel Baltic er i dag især kendt for sin gastronomi, og det er et eftertragtet sted at fejre festlige begivenheder som runde fødselsdage og ikke mindst bryllupper.

Siden 1992 har Hotel Baltic været en del af Stenbjerg Ejendomme A/S, og hotellet gennemgik i årene derpå en totalrenovering, der indledte en ny epoke. Siden er bygningen flere gange blevet renoveret med respekt for husets oprindelige udtryk – senest i 2018-2019, hvor hotellet fik en ny værelsesfløj.

 

Læs mere på: Hotelbaltic.dk