HOTELLER OG KROER

Ballebro Færgekro

Ballebro Færgekro

Med udsigt over Als Fjord i Sønderjylland ligger Ballebro Færgekro placeret lige ned til færgelejet, hvorfra det i over 300 år har været muligt at sejle mellem Ballebro og Hardeshøj på Als.

Færgekroen består af en hvid, stråtækt hovedbygning, en stråtækt aftægtsbolig samt en festsal med store vinduespartier omkranset af en veranda, hvorfra gæsterne kan nyde udsigten over vandet.

Ejendommen blev opført tilbage i 1729, hvor den fungerede som gård frem til 1870, hvor man fik bevilling til at drive kro på stedet. Ballebro Færgekro blev med tiden et populært udflugtsmål, der lokkede gæster til med farverige trægynger og salg af is på plænen foran huset. 

I 1931 blev der opført en stor festsal i forlængelse af kroen, og salen blev hurtigt eftertragtet, når de lokale havde noget at fejre såsom runde fødselsdage eller bryllup. Festsalen er indrettet med terrakottafarvede vægge, draperede gardiner og lysekroner, og der er plads til 110 spisende gæster.

Ballebro Færgekro råder over 11 gæsteværelser, der er placeret i selve hovedbygningen. Alle værelser er individuelt indrettet i lyse farver med inspiration fra skagensmalernes charmerende skildring af hverdagen i det gamle Skagen.

Aftægtsboligen er desuden blevet forvandlet til en klassisk krostue med sort-hvide fotos på væggene, der i glimt fortæller om færgekroens lange historie.

Siden 1993 har Ballebro Færgekro været en del af Stenbjerg Ejendomme A/S, og bygningerne har gennemgået nænsom restaurering og ombygning med henblik på at bringe bygningerne tilbage til deres oprindelige udseende.

Læs mere på: Ballebro.dk