HOTELLER OG KROER

Aarøsund Badehotel

Aarøsund Badehotel

Tæt på vandet ligger Aarøsund Badehotel og oser af historie. Den majestætiske, gule hovedbygning, der ligger blot 50 meter fra vandkanten ud til Lillebælt, er opført i 1903, og siden har både de lokale sønderjyder og folk fra resten af landet nydt godt af de herskabelige rammer og den omkringliggende natur. For det er netop kombinationen af historie, kultur og natur, der gør dette badehotel til noget særligt.

Selve hovedbygningen bærer præg af den tyske jugendstil, som var udbredt, da badehotellet blev opført i starten af 1900-tallet. Men senere er flere bygninger blevet integreret i den nuværende ejendom. Det gælder bl.a. det nærliggende, røde bindingsværkshus fra 1824, som engang fungerede som ventesal for togpassager, men som i dag er del af badehotellet, hvor bygningen har funktion af festsal med plads til godt 150 spisende gæster.

Hvis de besøgende ønsker at tilbringe en nat på hotellet, råder Aarøsund Badehotel over 15 individuelt indrettede værelser, der alle ligger på husets to øverste etager. Flere af værelserne byder på ældre antikviteter og malerier fra tiden omkring badehotellets opførelse.

De fleste husker nok én ting fra deres ophold på Aarøsund Badehotel: Udsigten. Fra badehotellets overdækkede veranda, der i dag fungerer som indendørs restaurant, er der direkte blik ud over vandet og – på gode dage – over til Aarø, der er erklæret naturparadis. Øen er udpeget som særligt Ramsar-område og er et internationalt beskyttelsesområde for kystfugle.

Som gæst i den lille havneby vil man måske kunne mærke, at der ikke længere er så meget liv i landsbyen med kun 300 beboere, men stemningen, freden og roen er stadig intakt. Her søger man hen for at nyde et ophold i naturen, spise noget god mad eller blot fejre en højtid eller særlig anledning.

Aarøsund Badehotel blev i slutningen af 1990’erne en del af Stenbjerg Ejendomme A/S, og bygningen blev gennemrenoveret i perioden fra 2001-2003. Siden har hotellet gennemgået løbende renoveringer og istandsættelser, så Aarøsund Badehotel i dag fremstår i den ånd, huset oprindeligt blev opført i for mere end 100 år siden.

Læs mere på: Aaroesundbadehotel.dk